Büyük Telaşın Sebebi: Yaratılış Atlası

Belçika”nın en çok okunan Fransızca gazetesi Le Soir, 9 Mayıs 2007 tarihli baskısındaki "Darwinizm ve Din" başlıklı haberde Yaratılış Atlası“nın Belçika”da meydana getirdiği telaşa dikkat çekildi. Yaratılış Atlası“nın etki gücünden kaynaklanan bu panik, Belçika hükümetini yasaklama yapacak kadar çaresiz bir duruma düşürdü. Söz konusu haberde, Belçika”nın kütüphanelerdeki bu yasakçı, sansür politikası üzerine, Yaratılış Atlası“nı da kapsayan bir tartışma yapılacağı duyuruldu:

Çok sayıda Fransız eğitim merkezi, Yaratılış Atlası isimli, evrim teorisinin özellikle de Darwinizm”in yanlış olduğunu, çünkü din ile uyuşmadığını savunan, lüks bir şekilde basılmış bir eser aldılar. Bu eser, Müslüman dininin bakış açısı olarak sunuldu. Konuyla ilgili politik yetkililer ve eğitimciler arasında büyük bir telaşa yol açtı

"Kütüphanede İncil’in ödünç verilmesini engellemek? Yaratılış Atlası’nı kütüphanelerden uzaklaştırmak?" Bu soru bu akşam "İncil’in kütüphanede verilmesini engellemek mi gerekir?" konulu bir tartışma çerçevesinde görüşülecek.

Hiç kuşkusuz ki, yasaklanan bir kitap çok daha ilgi ve merak konusu olmakta; böylece kitabın daha çok kişi tarafından okunmasına sebep olmaktadır. Nitekim Yaratılış Atlası da, oluşan panik ortamından dolayı, daha çok kişinin dikkatini çekmiştir. Ayrıca Harun Yahya”nın tüm eserleri –Yaratılış Atlası da dahil- çok çeşitli dillerde ücretsiz olarak www.harunyahya.com sitesinden okunabilmektedir. Dolayısıyla teknolojinin yaygınca kullanıldığı günümüzde, Yaratılış Atlası“nı okumak isteyen bir kişi birkaç saniye içinde bu esere ücretsiz ulaşabilmektedir.