Yaratılış Atlası’nın Etkileri Hong Kong’da Konuşuluyor


 

Hong Kong"un en yüksek tirajlı gazetesi South China Morning Post, 23 Temmuz 2007 tarihli baskısında "Avrupa, Yaratılışçı Fikirlerin Okulların Dışında Tutulmasını Hedefliyor" başlıklı bir yazıya yer verdi. Yaratılış Atlası"nın Avrupa"da, materyalist ve Darwinist zihniyetteki çevreler tarafından panikle karşılandığına değinilen haberde, Fransız sosyalist Guy Lengagne tarafından Avrupa Parlamentosu’na sunulan raporun içeriği aktarıldı. Söz konusu raporda Harun Yahya"nın Yaratılış Atlası kitabı için "önceki yaratılışçı girişimlerden çok daha tehlikeli" denildiğine yer verildi. Hiç şüphesiz Atlas"ın "tehlikeli" görülmesi, gerçeklerin ortaya konmasından kaynaklanan tedirginliği yansıtmaktadır.

Raporda nihai talep olarak yaratılışçı fikirlerin okullarda okutulmasının yasaklanması hedeflenmekteydi. Yaratılış Atlası"nın tehlikeli görülmesi ve fikirlerin yasaklanması teklifi, bu kitapta aktarılan bilgilerin etki gücünü ve doğruluğunu bir kez daha tasdik etmektedir. Söz konusu haberde Yaratılış Atlası ile ilgili yer verilen ifadelerden bir kısmı şöyledir:

Rapor ayrıca Türk Yazar Harun Yahya tarafından yürütülen yeni bir Müslüman Yaratılışçı kampanyaya da dikkat çekmektedir. Yahya’nın 750 sayfalık zenginliğe boğulmuş Yaratılış Atlası Fransa’da, İsviçre’de, Belçika ve İspanya’da bedava olarak dağıtıldığı da raporda ifade edilmiştir.

Her zaman düşünce özgürlüğünün savunuculuğunu yapan kesimlerin, yaratılışla ilgili fikirlerin yasaklatılmasını talep etmeleri son derece düşündürücüdür. Fikri mücadelede yenildiklerini gören söz konusu çevrelerin bu tedirginliği, ortaçağı anımsatan uygulamaları gündeme getirmelerine sebep olmaktadır.